Verandi 95.000 kn za projekt "Od akcije do reakcije - živi život" iz područja sigurnosti cestovnog prometa

Novosti   |   08.06.2016.
Ispiši Preporuči
Verandi 95.000 kn za projekt "Od akcije do reakcije - živi život" iz područja sigurnosti cestovnog prometa

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA objavilo je poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2016. godinu, predmet  javnog poziva jesu projekti koji su u funkciji povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, a za koje se mogla osigurati financijska potpora iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020.

Radna skupina zadužena za praćenje provedbe Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. donijela je odluku o prihvaćanju projekta Udruge za pomoć mladima Virovitičko - podravske županije "Veranda" pod nazivom "Od akcije do reakcije - živi život", te će financirati projekt u iznosu od 95.000,00 kn.

Projekt "Od akcije do reakcije - živi život" obuhvatiti će 300 mladih osoba od 15 - 29 godina starosti s područja Grada Virovitice i Virovitičko - podravske županije, a cilj je prevencija vožnje pod utjecajem alkohola te će obuhvatiti niz radionica, kamapnju, promociju i Okrugli stol na tu temu sa mladima i stručnim osobama koje se bave mladima. Glavni cilj projekta je promjena ponašanja mladih sudionika u prometu, a specifični cilj je edukacija i informiranje mladih o vlastitim strategijama i mehanizmima donošenja odluka, odgovornosti te kompetencija kao aktivnih sudionika cestovnog prometa, a vezanih za konzumaciju alkohola i stil života tj. prevenirati vožnju pod utjecajem alkohola.

Povezanost mladih vozača s konzumacijom alkohola i neprilagođena brzina vožnje je velika, čak i smrtnost, o čemu govore statistički podaci Mup-a, a Veranda ima iskustva u savjetovanju te radu s mladima u različitim problematikama u populaciji mladih, stoga je Veranda spremna prihvatiti još jedan izazov.

 

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2018. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.