Stručna supervizija

Novosti   |   12.06.2012.
Pin It Ispiši Preporuči
Stručna supervizija

11. svibnja 2012. godine u 19 sati održana je stručna supervizija udruge za članove udruge, odnosno stručne osobe koje provode projekte udruge usmjerene prema mladim korisnicima. Superviziju održala je dr. Sanea Mihaljević, specijalist psihijatar. Na prvoj superviziji 2011. godine naglasak je bio na važnosti eduakcije osoba koje se bave pomagačkim strukama, a sada nakon godinu dana supervizorica je očekivala povratnu informaciju svake stručne osobe o vlastitom planu osobnog razvoja. S obzirom da se radi o mladim stručnim osobama, mnogo edukacija i tečajeva su i započele u 2012. godini ili rade na planu edukacije 2012./2013. godine

Pod osobni rast i razvoj se smatra cjeloživotno učenje i napredovanje, te osobno zadovoljstvo potaknuto unutarnjom motivacijom, što je prevencija izgaranja na poslu.

Supervizija pomaže osobama koje se bave pomagačkim zanimanjima, ljudskim resursima ili visoko stresnim poslovima da se lakše nose sa svakodnevnicom, prirodom posla, stresom, odnosima ili poteškoćama na poslu. Supervizija pomaže djelatnicima da bolje razumiju potrebe svojih klijenata, odnose među ljudima. Također omogućava jačanje da bi pridonijeli kvaliteti organizacije rada u ustanovi u kojoj radimo.

Ukoliko u ustanovi u kojoj radite nemate organiziranu superviziju možete potaknuti svoje kolege i organizirati superviziju prema vlastitim potrebama.

Osobe koje ne vide zadovoljstvo u svome radu, te rade samo radi pohvale ili nagrade (izvanjska motivacija), superviziju bi mogle shvatiti kao kontrolu ili kritiku za svoj rad. Takav stav osobe mogu promijeniti kada bi samo jednom sudjelovale na superviziji. Možda bi se olakšale tereta i promijenile svoju viziju i misiju u organizaciji kojoj rade kao i osobni plan.

Supervizor može biti osoba koja ima kvalifikacije za superviziju.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.