Sastanak mladih u Slavonskom Brodu (18.-22.05.2011.)

Aktivnosti   |   16.06.2011.
Pin It Ispiši Preporuči
Sastanak mladih u Slavonskom Brodu (18.-22.05.2011.)

Odmah po dolasku bilo je međusobno upoznavanje, registracija mladih u predivnoj galeriji "Ružić" gdje se kroz sljedeća tri dana i održavao sastanak.

Dani su bili ispunjeni predavanjima predstavnika vladajuće strukture, prezentacije na temu problematike mladih i nedostatka sadržaja za mlade na lokalnoj razini. Govorilo se o nacionalnom programu mladih, te o 3 glavne prepreke sa kojima se mladi susreću:

- nedostatak povjerenja prema društvu i političkoj strukturi

- nedostatak povjerenja društvene sredine prema mladima

- nedostatak suradnje između političke strukture i mladih

 

Okosnica prezentacija bile su radionice i poticanje mladih da izraze svoje mišljenje. Zadnji dan na glavnom trgu Slavonskog broda održalo se prestavljanje udruga, te se u mnoštvu nalazila i udruga koju smo predstavljali "Europski dom" u sklopu koje smo odlučili animirati građane da igraju "Čovječe ne ljuti se" u 4D verziji. Na kraju smo puštali balone na kojima su pisali naši problemi, u želji za velikom promjenom.

Ponosni smo što smo mi iz Verande sudjelovali u sklopu ovog europskog tjedna mladih u Europskoj godini mladih 2011., jer smo uspjeli reći što nam treba i kako to želimo učiniti!

 

Na kraju veliko hvala Božici Sedlić i Slavonskom brodu što su nam omogućili ovo lijepo i svrsishodno druženje s mladima, jer gdje god da jesmo, muče nas isti problemi i težimo istim željama!

Martina Hečimović i Luka Zrnić

 

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.