Sastanak mladih u Slavonskom Brodu (18.-22.05.2011.)

Aktivnosti   |   16.06.2011.
Pin It Ispiši Preporuči
Sastanak mladih u Slavonskom Brodu (18.-22.05.2011.)

Odmah po dolasku bilo je međusobno upoznavanje, registracija mladih u predivnoj galeriji "Ružić" gdje se kroz sljedeća tri dana i održavao sastanak.

Dani su bili ispunjeni predavanjima predstavnika vladajuće strukture, prezentacije na temu problematike mladih i nedostatka sadržaja za mlade na lokalnoj razini. Govorilo se o nacionalnom programu mladih, te o 3 glavne prepreke sa kojima se mladi susreću:

- nedostatak povjerenja prema društvu i političkoj strukturi

- nedostatak povjerenja društvene sredine prema mladima

- nedostatak suradnje između političke strukture i mladih

 

Okosnica prezentacija bile su radionice i poticanje mladih da izraze svoje mišljenje. Zadnji dan na glavnom trgu Slavonskog broda održalo se prestavljanje udruga, te se u mnoštvu nalazila i udruga koju smo predstavljali "Europski dom" u sklopu koje smo odlučili animirati građane da igraju "Čovječe ne ljuti se" u 4D verziji. Na kraju smo puštali balone na kojima su pisali naši problemi, u želji za velikom promjenom.

Ponosni smo što smo mi iz Verande sudjelovali u sklopu ovog europskog tjedna mladih u Europskoj godini mladih 2011., jer smo uspjeli reći što nam treba i kako to želimo učiniti!

 

Na kraju veliko hvala Božici Sedlić i Slavonskom brodu što su nam omogućili ovo lijepo i svrsishodno druženje s mladima, jer gdje god da jesmo, muče nas isti problemi i težimo istim željama!

Martina Hečimović i Luka Zrnić

 

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.