Radni sastanak članica Verande

Novosti   |   06.07.2018.
Pin It Ispiši Preporuči
Radni sastanak članica Verande

Na sastanku članica Udruge Veranda predstavljen bogat program aktivnosti za mlade u 2018. godini
12. 3. u prostorijama Udruge za pomoć mladima VPŽ Veranda održan je sastanak članica na kojem se govorilo o provedenim aktivnostima i rezultatima projekata u 2017. godini; predstavljeni su i aktualni projekti: Savjetovalište za mlade, Rad s volonterima, Naša učionica, Info-centar za mlade te su planirani novi projekti i programi. Udruga u 2018. godini provodi projekte financirane od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Predstavljen je niz provedenih aktivnosti u sklopu projekta Info-centar za mlade, koji je u tijeku od studenog 2017. U nastavku donosimo neke od najvažnijih dosadašnjih rezultata projekta:
Zaposlen administrator Info-centra za mlade.
Dizajnirana web-stranica.
Dizajnirana Facebook stranica.
S volonterima pripremljen radijski spot, emitiran 3 x dnevno tijekom prosinca i siječnja na virovitičkom radiju.
Uvedena je aktivnost: Intervjui s uspješnim mladima s područja VPŽ (sport, glazba, likovna umjetnost, veterinar, kazališna i dramska umjetnost, ekonomija, dizajn tekstila i nakita…).
Provedena kampanja za uključivanje novih volontera u suradnji s volonterima, studentima Visoke škole, Studentskim servisom te Savjetom mladih VPŽ).
Organizirana i održana fokus grupa: Strukturirani dijalog s mladima, u suradnji s Regionalnim Info-centrom za mlade Osijek.
Provedena kampanja za uključivanje mladih u kulturna događanja u lokalnoj zajednici: u suradnji s kazalištem podijeljene su ulaznice za predstave u sklopu programa Virkas 2018.
Informiranje mladih – kontinuirano putem web i fb stranice, prema područjima informiranja mladih: obrazovanje, poduzetništvo i zapošljavanje, mobilnost mladih, zdravlje, slobodno vrijeme, prava mladih, volontiranje.
U tijeku je provedba online ankete među mladima od 15 do 30 godina (Tema po mom ukusu), rezultati ankete bit će objavljeni povodom Europskog dana informiranja mladih te će na temelju tih rezultata biti objavljen raspored radionica koje će izvoditi stručne osobe udruge (psiholozi, pedagozi).
Do sada je kroz projekt obuhvaćeno više od 200 izravnih korisnika, a broj neizravnih korisnika procjenjuje se na 1000. Ostvarene su brojne suradnje te se planiraju nove.
Glavne aktivnosti koje se planiraju u razdoblju od travnja do listopada su:
Uključivanje novih volontera
Obuka novih volontera za vršnjačku edukaciju
Promotivna kampanja u gradu te u drugim mjestima VPŽ (Provodit će ju članovi mobilnog tima promotivne kampanje – studenti i volonteri)
Radionice pod vodstvom volontera
Radionice pod vodstvom stručnih članica udruge obuhvatit će brojne teme važne za život mladih, a koje proizlaze iz rezultata ankete Tema po mom ukusu, koja se provodi od 11. mjeseca 2018. Neke od tih tema su: volontiranje društvene mreže / mediji i govor mržnje, problemi u ljubavnim vezama, upravljanje financijama, pravna pismenost, kako se nositi sa stresom i tjeskobom, od ideje do projekta / poduzetništvo vršnjačko nasilje, volontiranje, briga o zdravlju, glazba / umjetnost, zapošljavanje, medijska pismenost.
Kontinuirane aktivnosti koje se provode u projektu su: rad s volonterima, suradnja s institucijama, informiranje mladih putem web i Facebook stranice, psihološka pomoć mladima prema potrebama korisnika.
Sve informacije o aktivnostima, projektima i programima Udruge Veranda dostupne su na službenoj web-stranici: www.veranda.hr.

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.