Predavanje "Kako je danas biti mlad?

Aktivnosti   |   25.04.2013.
Pin It Ispiši Preporuči

18. travnja 2013. godine održano je predavanje "Kako je danas biti mlad?" koje je vodila dr. Sanea Mihaljević, specijalistica psihijatrije. Predavanje je bilo održano za sve mlade osobe i one koji rade s mladima. Sadržaj predavanja bio je usmjeren razumijevanju novih generacija mladih koje kako kažu stručne osobe u nastavi nisu kao prije.

Što o tome misli znanost? Istraživanja iz svijeta pokazuju da su se nove generacije mladih 90 - tih promijenile u smislu većeg samopouzdanja, bolje asertivnosti, nepoštivanja autoriteta, ali i veća pojava depresije ili anksioznosti. U Hrvatskoj nema podataka kako su se i koliko mladi promijenili, ali se vjeruje da je itekako utjecao Domovinski rat, te potrošački odgoj u kojemu na odgoj utječu čak i mediji.

Kako motivirati nove generacije mladih pitanje je za naše stručnjake? Nove mlade generacije dobro reagiraju na pohvale, na opširne informacije, na osjećaj da su zadobili nečiju pažnju, na obrazloženja, na česte povratne informacije, a u nastavu treba unijeti mnogo praktičnih primjera, te mnogo energije uložiti u vještine komunikacije i podizanje samopouzdanja.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.