Podsjetnik i čestitka za Međunarodni dan mladih 12. kolovoza

Novosti   |   15.07.2014.
Pin It Ispiši Preporuči
Podsjetnik i čestitka za Međunarodni dan mladih 12. kolovoza

12. kolovoza obilježava se Međunarodni dan mladih. Ovim putem donosimo podsjetnik za njegovo obilježavanje mladima u Virovitičko - podravskoj županiji, te ustanovama i udrugama koje se bave mladima ili u kojima djeluju mladi.

Ideju za Međunarodni dan mladih predložili su mladi iz Beča, još  1991. , a Generalna skupština UN-a usvojila je 17. prosinca 1999. godine preporuku Svjetkse konferencije ministara za mlade da se 12. kolovoz proglasi Međunarodnim danom mladih.

2000. prvi put je obilježen taj dan mladih s ciljem da se mladi uključe u društvo, da vladajućima mladi privuku pažnju o važnim pitanjima koja se tiču kvalitete života mladih i drugih globalnih pitanja, da slave postignuće, te da se prepozna njihov potencijal i aktivni koraci u društvu. Čak šestina ukupnog stanovništva na zemlji čine mladi, stoga je važno donošenje odluka na međunradnoj razini za njihov razvoj i ulaganje u budučnost.

Diljem svijeta različite organizacije obilježavaju taj dan kao dan mladih; uključuju se u donošenje odluka vezanih za mlade na Konferencijama, a u Hrvatskoj također ustanove i udruge za rad s mladima i u kojima djeluju mladi u suradnji s vladom RH, lokalnim upravama, Savjetima mladih na taj dan donose i različite kreativne slogane kojima obilježavaju svoje projekte ili aktivnosti na godišnjoj razini.

Udruga Veranda tijekom cijele godine radi s mladima, na njihovoj prevenciji, kvaliteti života, na društvenom boljitku i kroz različite aktivnosti pridonosi njihovom razvoju potencijala i jačanju samopouzdanja, stoga svim mladima naše lijepe Virovitičko - podravske županije i cijele Hrvatske želimo sretan Dan mladih! Wink

 

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.