Podsjetnik i čestitka za Međunarodni dan mladih 12. kolovoza

Novosti   |   15.07.2014.
Pin It Ispiši Preporuči
Podsjetnik i čestitka za Međunarodni dan mladih 12. kolovoza

12. kolovoza obilježava se Međunarodni dan mladih. Ovim putem donosimo podsjetnik za njegovo obilježavanje mladima u Virovitičko - podravskoj županiji, te ustanovama i udrugama koje se bave mladima ili u kojima djeluju mladi.

Ideju za Međunarodni dan mladih predložili su mladi iz Beča, još  1991. , a Generalna skupština UN-a usvojila je 17. prosinca 1999. godine preporuku Svjetkse konferencije ministara za mlade da se 12. kolovoz proglasi Međunarodnim danom mladih.

2000. prvi put je obilježen taj dan mladih s ciljem da se mladi uključe u društvo, da vladajućima mladi privuku pažnju o važnim pitanjima koja se tiču kvalitete života mladih i drugih globalnih pitanja, da slave postignuće, te da se prepozna njihov potencijal i aktivni koraci u društvu. Čak šestina ukupnog stanovništva na zemlji čine mladi, stoga je važno donošenje odluka na međunradnoj razini za njihov razvoj i ulaganje u budučnost.

Diljem svijeta različite organizacije obilježavaju taj dan kao dan mladih; uključuju se u donošenje odluka vezanih za mlade na Konferencijama, a u Hrvatskoj također ustanove i udruge za rad s mladima i u kojima djeluju mladi u suradnji s vladom RH, lokalnim upravama, Savjetima mladih na taj dan donose i različite kreativne slogane kojima obilježavaju svoje projekte ili aktivnosti na godišnjoj razini.

Udruga Veranda tijekom cijele godine radi s mladima, na njihovoj prevenciji, kvaliteti života, na društvenom boljitku i kroz različite aktivnosti pridonosi njihovom razvoju potencijala i jačanju samopouzdanja, stoga svim mladima naše lijepe Virovitičko - podravske županije i cijele Hrvatske želimo sretan Dan mladih! Wink

 

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.