Parlaonica "Prednosti i nedostaci Facebooka"

Novosti   |   15.11.2011.
Pin It Ispiši Preporuči
Parlaonica "Prednosti i nedostaci Facebooka"

Facebook je, prema riječima osnivača, za razliku od sličnih web stranica, zamišljen sa svrhom da se putem Interneta povežu oni ljudi koji se već poznaju u stvarnom životu. Omogućuje korisnicima povezivanje i socijalizaciju s ljudima koji su im bliski i koji rade, studiraju i žive oko njih. Mnogi koriste Facebook upravo kako bi ostali u kontaktu sa svojim prijateljima i rodbinom. Korisnike se potiče na to da šalju osobne informacije, fotografije, da odgovaraju na pitanja o omiljenim filmovima, knjigama i glazbi. Prema vlastitim željama, u postavkama privatnosti, korisnik može sakriti svoj profil i fotografije ili samo određene informacije s profila od neželjenih ljudi. No, Facebook se tijekom svog postojanja našao na meti brojnih kritičara upravo zbog problema očuvanja privatnosti korisnika, ali također i zbog pitanja cenzure. Kritike dolaze i zbog toga što su informacije koje korisnici odaju o sebi korištene za marketinška istraživanja, interne istrage sveučilišta i kompanija, pa čak i policije. Unatoč kritikama, Facebook je danas najpopularniji servis za socijalizaciju sa svakodnevno rastućim brojem korisnika te je čak prozvan i „novim Internetom“ (Wikipedia, 2009.)

Što misle mladi, ima li Facebook i druge društvene mreže više prednosti ili nedostataka saznat ćemo u četvrtak na parlaonici.

Dođite i pridružite se raspravi ili samo podržite ovu našu aktivnost!

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.