Parlaonica "Prednosti i nedostaci Facebooka"

Novosti   |   15.11.2011.
Pin It Ispiši Preporuči
Parlaonica "Prednosti i nedostaci Facebooka"

Facebook je, prema riječima osnivača, za razliku od sličnih web stranica, zamišljen sa svrhom da se putem Interneta povežu oni ljudi koji se već poznaju u stvarnom životu. Omogućuje korisnicima povezivanje i socijalizaciju s ljudima koji su im bliski i koji rade, studiraju i žive oko njih. Mnogi koriste Facebook upravo kako bi ostali u kontaktu sa svojim prijateljima i rodbinom. Korisnike se potiče na to da šalju osobne informacije, fotografije, da odgovaraju na pitanja o omiljenim filmovima, knjigama i glazbi. Prema vlastitim željama, u postavkama privatnosti, korisnik može sakriti svoj profil i fotografije ili samo određene informacije s profila od neželjenih ljudi. No, Facebook se tijekom svog postojanja našao na meti brojnih kritičara upravo zbog problema očuvanja privatnosti korisnika, ali također i zbog pitanja cenzure. Kritike dolaze i zbog toga što su informacije koje korisnici odaju o sebi korištene za marketinška istraživanja, interne istrage sveučilišta i kompanija, pa čak i policije. Unatoč kritikama, Facebook je danas najpopularniji servis za socijalizaciju sa svakodnevno rastućim brojem korisnika te je čak prozvan i „novim Internetom“ (Wikipedia, 2009.)

Što misle mladi, ima li Facebook i druge društvene mreže više prednosti ili nedostataka saznat ćemo u četvrtak na parlaonici.

Dođite i pridružite se raspravi ili samo podržite ovu našu aktivnost!

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.