Održano predavanje "Prenatalno roditeljstvo"

Aktivnosti   |   21.06.2011.
Pin It Ispiši Preporuči
Održano predavanje "Prenatalno roditeljstvo"

Vrijednim i kreativnim radom s podlogom u mnogim kliničkim granama (ginekologija, neuro psihologija) dr. Petar Krešimir Hodžić i njegova supruga Rafaela Mrđen Hodžić, diplomirana ing. biologije iznijeli su svoje predavanje sudionicima (30) i dobrodošlim gostima, predstavnicima mnogih virovitičkih ustanova i udruga koji se bave djecom i mladima. Predavač radi kao voditelj Ureda za obitelj Hrvatske biskupske konferencije.

Obogaćeni iskustvom u razvoju svoje vlastite djece u duetu su prenijeli sva svoja razmišljanja i znanja o djetetovom razvoju u vrijeme trudnoće, odnosno u razvoju fetusa i do samog poroda.

Dokazi njihova predavanja su mnoga istraživanja s područja psihologije u razvoju djece, te prikazi 3D ultrazvučne pretrage.

Predavači su dali naglasak na ulozi roditelja u fazi prenatalnog odgoja.

Ovo predavanje Veranda i HKLD (Hrvatsko katoličko liječničko društvo) posvećuju Međunarodnom danu borbe protiv ovisnosti 26.6. jer prevencija ovisnosti ne počinje kada je dijete u rizičnom razdoblju da prvi put kontaktira s drogama, već i prije rođenja kada se roditelj mora od početka povezati sa svojim nerođenim djetetom i upoznati dijete. Ispravnim razmišljanjem roditelj može efikasno već od malena utjecati na normalan razvoj djetetova mozga, stavova, te spriječiti promiskuitet, ovisnost, ili neko drugo nepoželjno ponašanje u svoga djeteta.

Iako ova prevencija o kojoj govorimo djeluje na marginalnoj granici, dr. Petar Krešimir Hodžić i njegova supruga pokazali su nam na vlastitim primjerima kako funkcionira komuniciranje s djetetom dok je još u majčinoj utrobi.

Radujemo se sljedećim sličnim predavanjima, jer ovo je bilo fantastično!

Za našu djecu i mlade samo najbolje!

 

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.