Održano predavanje "Prenatalno roditeljstvo"

Aktivnosti   |   21.06.2011.
Pin It Ispiši Preporuči
Održano predavanje "Prenatalno roditeljstvo"

Vrijednim i kreativnim radom s podlogom u mnogim kliničkim granama (ginekologija, neuro psihologija) dr. Petar Krešimir Hodžić i njegova supruga Rafaela Mrđen Hodžić, diplomirana ing. biologije iznijeli su svoje predavanje sudionicima (30) i dobrodošlim gostima, predstavnicima mnogih virovitičkih ustanova i udruga koji se bave djecom i mladima. Predavač radi kao voditelj Ureda za obitelj Hrvatske biskupske konferencije.

Obogaćeni iskustvom u razvoju svoje vlastite djece u duetu su prenijeli sva svoja razmišljanja i znanja o djetetovom razvoju u vrijeme trudnoće, odnosno u razvoju fetusa i do samog poroda.

Dokazi njihova predavanja su mnoga istraživanja s područja psihologije u razvoju djece, te prikazi 3D ultrazvučne pretrage.

Predavači su dali naglasak na ulozi roditelja u fazi prenatalnog odgoja.

Ovo predavanje Veranda i HKLD (Hrvatsko katoličko liječničko društvo) posvećuju Međunarodnom danu borbe protiv ovisnosti 26.6. jer prevencija ovisnosti ne počinje kada je dijete u rizičnom razdoblju da prvi put kontaktira s drogama, već i prije rođenja kada se roditelj mora od početka povezati sa svojim nerođenim djetetom i upoznati dijete. Ispravnim razmišljanjem roditelj može efikasno već od malena utjecati na normalan razvoj djetetova mozga, stavova, te spriječiti promiskuitet, ovisnost, ili neko drugo nepoželjno ponašanje u svoga djeteta.

Iako ova prevencija o kojoj govorimo djeluje na marginalnoj granici, dr. Petar Krešimir Hodžić i njegova supruga pokazali su nam na vlastitim primjerima kako funkcionira komuniciranje s djetetom dok je još u majčinoj utrobi.

Radujemo se sljedećim sličnim predavanjima, jer ovo je bilo fantastično!

Za našu djecu i mlade samo najbolje!

 

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.