Održana radionica "Uspješno vođenje grupe mladih"

Aktivnosti   |   10.11.2011.
Pin It Ispiši Preporuči
Održana radionica "Uspješno vođenje grupe mladih"

9.11.2011. godine održana je radionica "Uspješno vođenje grupe mladih" u prostoru udruge, a na radionici smo ugostili članove Hrvatske udruge za prevenciju suicida - HUPS  i djelatnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područna služba Virovitica koji tek planiraju u svome radu ciljano pristupiti mladima. HUPS je radionicu otvorio prezentacijom rada s djecom i mladima mentalno retardirane djece, udruga "Veranda" predstavila je svoj terapijski rad s mladima i čestu pojavu da se grupa kada se okupi mora prvi pripitomiti kako bismo došli do najvećeg izazova u radu s mladima: samopoštovanje mladih. Nakon prezentacija uslijedila je rasprava o iskustvu grupnog rada s mladima svih sudionika.

Kako pristupiti mladima i kako uključiti mlade u programe ustanova i udruga bilo je zajedničko pitanje svih sudionika. Zajedničkim udruživanjem u projekte usmjerene ciljano na mlade sigurno ćemo pomaknuti granice tabu tema, a ujedno i ojačati predstavnike ovih udruga da se bolje nose sa problemima u preventivnom radu s mladima. Edukacija edukatora preduvjet je uspješnosti vođenja grupa.

Kroz radionicu diskutirali smo o pravim kvalitetama voditelja, te koja znanja i iskustva mora imati voditelj da bi znao pristupiti mladima i baviti se njihovim problemima, onima zbog kojih naše udruge i postoje!

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.