Održana radionica "Uspješno vođenje grupe mladih"

Aktivnosti   |   10.11.2011.
Pin It Ispiši Preporuči
Održana radionica "Uspješno vođenje grupe mladih"

9.11.2011. godine održana je radionica "Uspješno vođenje grupe mladih" u prostoru udruge, a na radionici smo ugostili članove Hrvatske udruge za prevenciju suicida - HUPS  i djelatnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područna služba Virovitica koji tek planiraju u svome radu ciljano pristupiti mladima. HUPS je radionicu otvorio prezentacijom rada s djecom i mladima mentalno retardirane djece, udruga "Veranda" predstavila je svoj terapijski rad s mladima i čestu pojavu da se grupa kada se okupi mora prvi pripitomiti kako bismo došli do najvećeg izazova u radu s mladima: samopoštovanje mladih. Nakon prezentacija uslijedila je rasprava o iskustvu grupnog rada s mladima svih sudionika.

Kako pristupiti mladima i kako uključiti mlade u programe ustanova i udruga bilo je zajedničko pitanje svih sudionika. Zajedničkim udruživanjem u projekte usmjerene ciljano na mlade sigurno ćemo pomaknuti granice tabu tema, a ujedno i ojačati predstavnike ovih udruga da se bolje nose sa problemima u preventivnom radu s mladima. Edukacija edukatora preduvjet je uspješnosti vođenja grupa.

Kroz radionicu diskutirali smo o pravim kvalitetama voditelja, te koja znanja i iskustva mora imati voditelj da bi znao pristupiti mladima i baviti se njihovim problemima, onima zbog kojih naše udruge i postoje!

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.