Odobren projekt Savjetovalište za mlade u 2014. godini

Novosti   |   30.07.2014.
Pin It Ispiši Preporuči
Odobren projekt Savjetovalište za mlade u 2014. godini

Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za projekte udruga/zdravstvenih organizacija u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda igara na sreću u području prevencije/tretmana/liječenja/rehabilitacije ovisnosti i resocijalizacije ovisnika za 2014. godinu na poziciji Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva zdravlja i Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, Udruga za pomoć mladima Virovitičko - podravske županije "Veranda" ostvarila je 144.260,00 kn za provedbu projekta Savjetovalište za mlade i to u prioreitetnom području univerzalne prevencije.

Projekt će se provoditi od srpnja 2014. godine do lipnja 2015. godine temeljem ovog natječaja, no projekt se provodi kontinuirano tijekom cijele godine u kojemu sudjeluje tim od 10 stručnih osoba prema ciljanoj skupini mladih od 15 - 29 godina životne starosti u Gradu Virovitici i Virovitičko - podravskoj županiji. Aktivnosti projekta su radionice i savjetovališni rad s mladima u području univerzalne prevencije ovisnosti; koje udruga provodi već sedam godina.

"Kao jedina udruga orijentirana na terapijski rad s mladima u Gradu Virovitici i Virovitičko - podravskoj županiji veoma smo ponosni na ponovni plasman u natječajima prevencije ovisnosti; jer su svake godine i kriteriji natječaja sve stroži i zahtjevniji. Potrebno je pratiti trendove Europskih fondova po kojima se udruge financiraju i biti spreman uložiti dosta truda u pisanje projektne aplikacije. No, to nije samo projekt na papiru, potrebno je pripremiti udrugu u potpunosti kako bi ona bila spremna izvršiti zahtjeve i aktivnosti projekta prema Ministarstvu. Udruga Veranda redovito prolazi na natječajima na koje se javlja, te svake godine unapređuje svoju strategiju kao i načine rada. U tome nam pomažu i terenske evaluacije državnih ureda. Primjerice, sustav kvalitete kojemu se obratila posebna pažnja u natječajnoj dokumentaciji i prioritetnim područjima. Posao oko projekta je odgovoran, no ne treba se bojati, jer onaj tko se posvetio radu udruge sigurno ima karakteristike upornosti i kreativnosti.", izjavljuje predsjednica udruge Dinka Antunović

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.