Novo! Udruzi odobren projekt Info centar Virovitica, još jedan u nizu

Novosti   |   05.11.2017.
Ispiši Preporuči
Novo! Udruzi odobren projekt Info centar Virovitica, još jedan u nizu

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je Udruzi za pomoć mladima „Veranda“ financijska sredstva za provedbu projekta Info-centar za mlade Virovitica, na razdoblje od 1. 11. 2017. do 31. 10. 2018. godine. U projektnim aktivnostima predviđeno je zapošljavanje 2 mlade osobe, stučna osoba i administrator, rad s volonterima, psihološka pomoć mladima, promotivne kampanje, suradnja s institucijama, edukativne radionice, informiranje mladih te interna evaluacija projekta.

Cilj je projekta doprinijeti razvoju sustava informiranja i savjetovanja mladih, odnosno na lokalnoj i županijskoj razini podići razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima te o programima koji im se nude u lokalnoj zajednici, ali i šire. Informiranje mladih temelji se na prioritetnim područjima informiranja mladih donesenim i usustavljenim u Nacionalnom programu za mlade (2014.-2017.): obrazovanje i informatizacija, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalna politika, zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kultura mladih i slobodno vrijeme, mobilnost, informiranje i savjetovanje.

Kroz projekt Info-centar za mlade Virovitica mladi se mogu koristiti sljedećim uslugama:

-          razgovarati s djelatnicima Info-centra

-          besplatno se koristiti računalom, printerom, internetom, informativnom i edukativnom literaturom

-          sudjelovati na radionicama, kao i sudjelovati putem online ankete u izboru tema radionica koje ih zanimaju

-          informirati se o radu pojedinih organizacija u lokalnoj zajednici te se uključiti u njihove aktivnosti

-          razgovarati i potražiti savjet od psihologa (dolaskom u prostor Info-centra ili online – putem prijavnih obrazaca na službenoj web-stranici)

-          posjećivati našu web i facebook stranicu

-           pretplatiti se na naš newsletter te tako uvijek biti u tijeku s događanjima, bez žaljenja za propuštenim prilikama

-          kontaktirati nas putem e-maila: icm.virovitica@gmail.com.

 

- "U 2017. godini Veranda je ostvarila čak 7 projekata od kojih su 2 djelom realizacija i u 2018. godini, te smo na taj način osigurali sredstva za rad udruge do kraja 2018. godine. Info centar Virovitica biti će uspješnica udruge, a u tijeku je i priprema projekta u partnerstvu za natječaj Eu fonda, također za 2018. godinu.", kaže predsjednica udruge Dinka Antunović o visokim rezultatima projekata udruge.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2018. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.