Motivacijsko - orijentacijski sastanak s novim volonterima

Novosti   |   06.07.2018.
Pin It Ispiši Preporuči
Motivacijsko - orijentacijski sastanak s novim volonterima

Motivacijsko-orijentacijski sastanak za nove volontere
16. 3. u Udruzi Veranda održan je uvodni sastanak za mlade koji će volontirati u Udruzi te u sklopu projekta Info-centar za mlade Virovitica. Četiri volonterke s Udrugom su potpisale volonterske ugovore, a dodijeljeni su im i prvi radni zadaci. Volonterke će u sklopu spomenutog projekta imati priliku sudjelovati na obuci za vršnjačke edukatore na temelju koje će biti osposobljene voditi radionice za mlade – svoje vršnjake. Osim u radionicama, volonterke će sudjelovati u provedbi promotivnih kampanja projekta te u organizaciji različitih aktivnosti prilikom obilježavanja dana važnih za mlade (Svjetski dan zdravlja, Europski dan informiranja mladih, Europski tjedan mladih, Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga, Međunarodni dan mladih…). Volontere vodi i okuplja njihova koordinatorica u udruzi te vodi brigu o svim aspektima provedbe volonterskog programa. Povodom okupljanja novih volontera, dugogodišnja volonterka udruge Dora K. prezentirala je svoja iskustva u raznim projektima udruge Veranda te tako motivirala nove volontere na sudjelovanje u aktivnostima.
Ovako ukratko izgleda jedan motivacijsko-orijentacijski sastanak s volonterima:
1. Predstavljanje svih sudionika sastanka
2. Nekoliko riječi o Udruzi Verandi te o projektu ICM
3. O volontiranju: Što je volontiranje – iz Zakona o volontiranju, što je Etički kodeks volontiranja
4. Volontiranje u Verandi: osvrt Verandine dugogodišnje volonterke Dore na svoje iskustvo volontiranja, na volontersku knjižicu i potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem – što ona znači za volontere
5. Najava budućih supervizijskih sastanaka te dvosmjerne evaluacije na kraju projekta (Što je supervizija i zašto je korisna za volontere?)
6. Što se od volontera očekuje i što oni mogu očekivati od koordinatora volontera?
7. Uvid u dokumentaciju za volontere, pojašnjavanje volonterskog ugovora i opisa posla volontera
8. Podjela prvih zadataka
9. Najava novog susreta za volontere voditelje radionica (Edukacija: Kako voditi radionicu / Poteškoće na radionici i kako ih prevladati)

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.