Javna tribina "Mladi, alkohol i promet"

Novosti   |   05.12.2016.
Pin It Ispiši Preporuči
Javna tribina "Mladi, alkohol i promet"

U organizaciji Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije i Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je javna tribina pod nazivom “Mladi, alkohol i promet”, uz predstavljanje knjige Dubravka Klarića “Droge, ovisnosti i nasilje”. Uz Dubravka Klarića, o knjizi su govorili stručni recenzenti, Zoran Zoričić, Robert Torre, Miroslav Venus i Siniša Brlas.

Veranda je kao jedan od suorganizatora tribine predstavila svoju djelatnost i projekt „Od akcije do reakcije – živi život“, pri čemu je naglasak bio na rizičnim i zaštitnim čimbenicima prema kojima se projektom djeluje od početka 2016. godine: rad na edukaciji i informiranju mladih o vlastitim mehanizmima i strategijama donošenja odluka, povećanju odgovorosti prema sebi i drugima kao sudionicima cestovnog prometa; rad na edukaciji roditelja mladih vozača te općenito osvješćivanje društvene zajednice kako bi se u konačnici smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači i sudionici u prometu, naročito za vrijeme noćnih izlazaka vikendom kod mladih koji putuju osobnim automobilima iz ruralnih naselja. Za to nije dovoljno samo postrožiti zakone već je potrebno uključiti sve dionike društvene zajednice, a tribinom se pokazalo kako se međusektorskom suradnjom može više i bolje utjecati na ovu problematiku te djelovati na razinama većima od lokalne razine.

Više na: http://www.vpz.hr/2016/12/01/odrzana-javna-tribina-droge-ovisnosti-nasilje-kojoj-se-doznalo-da-nasa-zupanija-nizak-broj-kaznenih-djela-vezi-zlouporabom-droga/

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.