Javna tribina "Mladi, alkohol i promet"

Novosti   |   05.12.2016.
Ispiši Preporuči
Javna tribina "Mladi, alkohol i promet"

U organizaciji Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije i Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je javna tribina pod nazivom “Mladi, alkohol i promet”, uz predstavljanje knjige Dubravka Klarića “Droge, ovisnosti i nasilje”. Uz Dubravka Klarića, o knjizi su govorili stručni recenzenti, Zoran Zoričić, Robert Torre, Miroslav Venus i Siniša Brlas.

Veranda je kao jedan od suorganizatora tribine predstavila svoju djelatnost i projekt „Od akcije do reakcije – živi život“, pri čemu je naglasak bio na rizičnim i zaštitnim čimbenicima prema kojima se projektom djeluje od početka 2016. godine: rad na edukaciji i informiranju mladih o vlastitim mehanizmima i strategijama donošenja odluka, povećanju odgovorosti prema sebi i drugima kao sudionicima cestovnog prometa; rad na edukaciji roditelja mladih vozača te općenito osvješćivanje društvene zajednice kako bi se u konačnici smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači i sudionici u prometu, naročito za vrijeme noćnih izlazaka vikendom kod mladih koji putuju osobnim automobilima iz ruralnih naselja. Za to nije dovoljno samo postrožiti zakone već je potrebno uključiti sve dionike društvene zajednice, a tribinom se pokazalo kako se međusektorskom suradnjom može više i bolje utjecati na ovu problematiku te djelovati na razinama većima od lokalne razine.

Više na: http://www.vpz.hr/2016/12/01/odrzana-javna-tribina-droge-ovisnosti-nasilje-kojoj-se-doznalo-da-nasa-zupanija-nizak-broj-kaznenih-djela-vezi-zlouporabom-droga/

 

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2018. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.