Udruga Veranda
Novosti
Motivacijsko - orijentacijski sastanak s novim volonterima

Motivacijsko-orijentacijski sastanak za nove volontere
16. 3. u Udruzi Veranda održan je uvodni sastanak za mlade koji će volontirati u Udruzi te u sklopu projekta Info-centar za mlade Virovitica. Četiri volonterke s Udrugom su potpisale volonterske ugovore, a dodijeljeni su im i prvi radni zadaci. Volonterke će u sklopu spomenutog projekta imati priliku sudjelovati na obuci za vršnjačke edukatore na temelju koje će biti osposobljene voditi radionice za mlade – svoje vršnjake. Osim u radionicama, volonterke će sudjelovati u provedbi promotivnih kampanja projekta te u organizaciji različitih aktivnosti prilikom obilježavanja dana važnih za mlade (Svjetski dan zdravlja, Europski dan informiranja mladih, Europski tjedan mladih, Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga, Međunarodni dan mladih…). Volontere vodi i okuplja njihova koordinatorica u udruzi te vodi brigu o svim aspektima provedbe volonterskog programa. Povodom okupljanja novih volontera, dugogodišnja volonterka udruge Dora K. prezentirala je svoja iskustva u raznim projektima udruge Veranda te tako motivirala nove volontere na sudjelovanje u aktivnostima.
Ovako ukratko izgleda jedan motivacijsko-orijentacijski sastanak s volonterima:
1. Predstavljanje svih sudionika sastanka
2. Nekoliko riječi o Udruzi Verandi te o projektu ICM
3. O volontiranju: Što je volontiranje – iz Zakona o volontiranju, što je Etički kodeks volontiranja
4. Volontiranje u Verandi: osvrt Verandine dugogodišnje volonterke Dore na svoje iskustvo volontiranja, na volontersku knjižicu i potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem – što ona znači za volontere
5. Najava budućih supervizijskih sastanaka te dvosmjerne evaluacije na kraju projekta (Što je supervizija i zašto je korisna za volontere?)
6. Što se od volontera očekuje i što oni mogu očekivati od koordinatora volontera?
7. Uvid u dokumentaciju za volontere, pojašnjavanje volonterskog ugovora i opisa posla volontera
8. Podjela prvih zadataka
9. Najava novog susreta za volontere voditelje radionica (Edukacija: Kako voditi radionicu / Poteškoće na radionici i kako ih prevladati)

06.07.2018.