Udruga Veranda
Novosti
Novo! Udruzi odobren projekt Info centar Virovitica, još jedan u nizu

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je Udruzi za pomoć mladima „Veranda“ financijska sredstva za provedbu projekta Info-centar za mlade Virovitica, na razdoblje od 1. 11. 2017. do 31. 10. 2018. godine. U projektnim aktivnostima predviđeno je zapošljavanje 2 mlade osobe, stučna osoba i administrator, rad s volonterima, psihološka pomoć mladima, promotivne kampanje, suradnja s institucijama, edukativne radionice, informiranje mladih te interna evaluacija projekta.

Cilj je projekta doprinijeti razvoju sustava informiranja i savjetovanja mladih, odnosno na lokalnoj i županijskoj razini podići razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima te o programima koji im se nude u lokalnoj zajednici, ali i šire. Informiranje mladih temelji se na prioritetnim područjima informiranja mladih donesenim i usustavljenim u Nacionalnom programu za mlade (2014.-2017.): obrazovanje i informatizacija, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalna politika, zdravstvena zaštita i reproduktivno zdravlje, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kultura mladih i slobodno vrijeme, mobilnost, informiranje i savjetovanje.

Kroz projekt Info-centar za mlade Virovitica mladi se mogu koristiti sljedećim uslugama:

-          razgovarati s djelatnicima Info-centra

-          besplatno se koristiti računalom, printerom, internetom, informativnom i edukativnom literaturom

-          sudjelovati na radionicama, kao i sudjelovati putem online ankete u izboru tema radionica koje ih zanimaju

-          informirati se o radu pojedinih organizacija u lokalnoj zajednici te se uključiti u njihove aktivnosti

-          razgovarati i potražiti savjet od psihologa (dolaskom u prostor Info-centra ili online – putem prijavnih obrazaca na službenoj web-stranici)

-          posjećivati našu web i facebook stranicu

-           pretplatiti se na naš newsletter te tako uvijek biti u tijeku s događanjima, bez žaljenja za propuštenim prilikama

-          kontaktirati nas putem e-maila: icm.virovitica@gmail.com.

 

- "U 2017. godini Veranda je ostvarila čak 7 projekata od kojih su 2 djelom realizacija i u 2018. godini, te smo na taj način osigurali sredstva za rad udruge do kraja 2018. godine. Info centar Virovitica biti će uspješnica udruge, a u tijeku je i priprema projekta u partnerstvu za natječaj Eu fonda, također za 2018. godinu.", kaže predsjednica udruge Dinka Antunović o visokim rezultatima projekata udruge.

05.11.2017.