Udruga Veranda
Novosti
16.12.2015. održana tribina i forum kazališna predstava

Dana 16.12.2015. s početkom u 13:30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica pod vodstvom članova našeg partnera na EU projektu Udruga Terra održana je tribina "Društvo bez stigme" i forum kazališna predstava "Kako ti mogu vjerovati?"

Udruga Terra i Udruga Veranda predstavile su EU projekt "Unapređenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom", te su ukratko predstavile aktivnosti pojedine udruge koje se odvijaju u sklopu spomenutog projekta.

Nakon uvodnog djela, glumci forum kazališta izveli su pred okupljenom publikom predstavu "Kako ti mogu vjerovati?", kojom su prikazali i osvijestili javnosti problem stigmatizacije liječenih ovisnika, ali i ostalih marginaliziranih osoba. Scenskoj igri kasnije su se pridružili i članovi publike, pri čemu je mnoštvo različitih pristupa jednom problemu objedinjeno u cijeloj predstavi.

 Takvim interaktivnim pristupom publici je zorno dočaran problem nerazumijevanja i netolerancije prema ovisnicima, beskućnicima, te općenito socijalno ugroženim osobama. Publika je krenula kući potaknuta razmišljanjem o vlastitim stavovima prema spomenutim skupinama društva.

Cijeli događaj pratio je Informativni centar Virovitica.

19.12.2015.