Udruga Veranda
Aktivnosti
Predavanje "Kako je danas biti mlad?

18. travnja 2013. godine održano je predavanje "Kako je danas biti mlad?" koje je vodila dr. Sanea Mihaljević, specijalistica psihijatrije. Predavanje je bilo održano za sve mlade osobe i one koji rade s mladima. Sadržaj predavanja bio je usmjeren razumijevanju novih generacija mladih koje kako kažu stručne osobe u nastavi nisu kao prije.

Što o tome misli znanost? Istraživanja iz svijeta pokazuju da su se nove generacije mladih 90 - tih promijenile u smislu većeg samopouzdanja, bolje asertivnosti, nepoštivanja autoriteta, ali i veća pojava depresije ili anksioznosti. U Hrvatskoj nema podataka kako su se i koliko mladi promijenili, ali se vjeruje da je itekako utjecao Domovinski rat, te potrošački odgoj u kojemu na odgoj utječu čak i mediji.

Kako motivirati nove generacije mladih pitanje je za naše stručnjake? Nove mlade generacije dobro reagiraju na pohvale, na opširne informacije, na osjećaj da su zadobili nečiju pažnju, na obrazloženja, na česte povratne informacije, a u nastavu treba unijeti mnogo praktičnih primjera, te mnogo energije uložiti u vještine komunikacije i podizanje samopouzdanja.

25.04.2013.