Fokus grupa s Proni centrom

Novosti   |   06.07.2018.
Pin It Ispiši Preporuči
Fokus grupa s Proni centrom

Što je važno mladim Virovitičanima i kako mogu utjecati na europske politike za mlade

Fokus grupu, lokalne konzultacije s mladima u okviru Strukturiranog dijaloga, održale su djelatnice Regionalnog info-centra za mlade Osijek / PRONI centra za socijalno podučavanje u suradnji s Info-centrom za mlade Virovitica / Udrugom za pomoć mladima VPŽ Veranda.
Trenutno je u tijeku 6. ciklus strukturiranog dijaloga, koji je započeo u srpnju 2017. godine i traje do prosinca 2018. godine, pod predsjedanjem Estonije, Bugarske i Austrije. Tema ovog ciklusa je "Youth in Europe: What's next?", fokus će biti na doprinosu novoj EU strategiji za mlade.
 
 
ZAŠTO STRUKTURIRANI DIJALOG?

Takve konzultacije služe kao forum za promišljanje o prioritetima, provedbi i vrednovanju europskih i nacionalnih politika za mlade.
Mišljenja i preporuke mladih sudionika prenose se s ove lokalne preko nacionalne na europsku razinu i služe kao temelj za europske politike za mlade. Osim toga, preporuke i mišljenja mladih dobivene na ovakvim aktivnostima, organizacije mladih i za mlade mogu iskoristiti kao početnu točku za rješavanje konkretnih problema u zajednici. Da je tomu zaista tako, primjer je prošlogodišnja lokalna konzultacija s mladima u Virovitici održana u udruzi Veranda, na temelju koje se rodila ideja o osnivanju Info-centra za mlade. Nekoliko mjeseci kasnije uspješno je realizirana.
Osim konzultacija koje se provode putem interneta, organiziraju se i različite aktivnosti, kao ova fokus grupa, kako bi što veći broj mladih mogao iznijeti svoje mišljenje i preporuke na smislen i zabavan način te kako bi se omogućilo da se glas mladih čuje i da njihove ideje i preporuke budu uvažene.

Mladi, sudjelujte u online konzultacijama i stvaranju nove Europske strategije za mlade!

Započele su online konzultacije s mladima u Europi i Hrvatskoj o sadržaju nove Europske strategije za mlade.
Podatke će prikupiti i obraditi nacionalna radna skupina za strukturirani dijalog. Članovi Nacionalne skupine su predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Agencije za mobilnost i programe EU, Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske.
Pozivaju se svi mladi između 13 i 30 godina da odvoje 10 minuta za ispunjavanje upitnika i kažu što im je važno, kako bi političari s EU razine to i osigurali! Online upitnik nalazi se ovdje: http://eupita.eu/ukljuci-se/reci-nam-sto-mislis-ispuni-upitnik/

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


Lions Club Vereucha.
ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.