16.12.2015. održana tribina i forum kazališna predstava

Novosti   |   19.12.2015.
Pin It Ispiši Preporuči
16.12.2015. održana tribina i forum kazališna predstava

Dana 16.12.2015. s početkom u 13:30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica pod vodstvom članova našeg partnera na EU projektu Udruga Terra održana je tribina "Društvo bez stigme" i forum kazališna predstava "Kako ti mogu vjerovati?"

Udruga Terra i Udruga Veranda predstavile su EU projekt "Unapređenje socijalnih usluga suradnjom, razvojem i edukacijom", te su ukratko predstavile aktivnosti pojedine udruge koje se odvijaju u sklopu spomenutog projekta.

Nakon uvodnog djela, glumci forum kazališta izveli su pred okupljenom publikom predstavu "Kako ti mogu vjerovati?", kojom su prikazali i osvijestili javnosti problem stigmatizacije liječenih ovisnika, ali i ostalih marginaliziranih osoba. Scenskoj igri kasnije su se pridružili i članovi publike, pri čemu je mnoštvo različitih pristupa jednom problemu objedinjeno u cijeloj predstavi.

 Takvim interaktivnim pristupom publici je zorno dočaran problem nerazumijevanja i netolerancije prema ovisnicima, beskućnicima, te općenito socijalno ugroženim osobama. Publika je krenula kući potaknuta razmišljanjem o vlastitim stavovima prema spomenutim skupinama društva.

Cijeli događaj pratio je Informativni centar Virovitica.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.