"Od akcije do reakcije - živi život", novi Verandin projekt

Novosti   |   12.07.2016.
Pin It Ispiši Preporuči
"Od akcije do reakcije - živi život", novi Verandin projekt

U 2015. godini na području RH broj poginulih mladih vozača bio je čak za 97,1 % veći u odnosu na 2014.

Već i male količine alkohola (0,00 do 0,50 promila) utječu na percepciju, ponašanje i reakcije vozača – Dovoljno da postaneš dio crne statistike. Stoga, preuzmi odgovornost za svoje ponašanje jer o njemu ovisi tvoj život i životi drugih sudionika u prometu. Radi na kondiciji tijela i duha, a ne „alkoholnoj kondiciji“.  Reagiraj na vrijeme i odaberi život -  za sebe i svoje prijatelje.

Projekt Udruge za pomoć mladima VPŽ „Veranda“ -  "Od akcije do reakcije - živi život" –obuhvatit će 300 mladih osoba od 15 do 29 godina s područja Grada Virovitice i županije, kojemu je glavni cilj promjena ponašanja mladih sudionika u prometu, a specifični cilj je edukacija i informiranje mladih o vlastitim strategijama i mehanizmima donošenja odluka, odgovornosti te kompetencija kao aktivnih sudionika cestovnog prometa, a vezanih za konzumaciju alkohola i stil života tj. prevencija vožnje pod utjecajem alkohola. Projekt je financiran putem javnih potreba Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

U projektu će se provesti radionice s mladima u suradnji s autoškolama, Okrugli stol, promocija i kampanja u cilju prevencije konzumacije alkohola i vožnje pod utjecajem alkohola u populaciji mladih.

O aktivnostima u sklopu projekta Veranda će redovno izvještavati i pozivati mlade da se uključe putem svojih glasila, Facebook-a, te Radio Virovitice.

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00 sati


Udruga Veranda

Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije „Veranda“ je registrirana 20. veljače 2007. godine u Virovitici s ciljem pomoći mladima od 15 - 29 godina kroz preventivne programe na području cijele županije.

Godišnje izvješće o radu za 2017. godinu

Info centar za mlade Virovitica

Radio spot "Od akcije do reakcije - živi život"Učionica

Savjetovalište

Facebook grupa Volonteri Verande

Partneri


ie centar

Veranda na Facebooku

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.